Friday, December 11, 2009

Horoskop za mesec december 2009

Tukaj je novi horoskop za mesec december


oven-avgustOVEN (21.3. – 20.4.)
Zadnji letošnji mesec bo nekaj posebnega. Običajno zaključevanje leta v obliki opravljanja inventure in veselega nakupovanja bo tokrat potekalo bolj v smislu razmišljanja, kaj si sploh lahko privoščimo, saj je letošnja (globalna) finančna izkušnja pustila vidne posledice. Čisto tako kot doslej si praznikov verjetno ne bomo privoščili, čeprav to seveda ne pomeni, da jih potem niti ne bo. Vaš Mars je v decembru označen kot živahen in veseljaški, v poslih boste poskusili še izvleči, kar se izvleči da, še posebej zaradi tega, ker je bilo uradno objavljeno, da "krize ni več". Res se boste nekateri (tisti, ki pogosto tvegate in ki ne padate hitro pod vpliv mase) obnašali, kot da je vse tako, kot je bilo, toda mnogo drugih navdušenja ne bo delilo z vami. – V ljubezni dolgčasa ne bo, vse pa se bo vrtelo okoli denarja, tudi srčne zadeve in pričakovanja.

bikBIK (21.4. – 21. 5.)
Od vseh dvanajstih znamenj boste Biki v decembru še najbolj na trnih. Kako tudi ne, če pa gre za mesec, ko vidimo, ali smo leto speljali dobro, pa tudi za radost nakupovanja in obdarovanja. Slednje boste počeli s figo v žepu (torej z nekaj več varčevanja kot navadno) ali pa po predhodnem zelo natančnem študiju, kaj si sploh lahko privoščite. Ker je na finančnem področju nekaj otoplitve, boste razmišljali tudi o tem, kako premostiti stroške ali kako se znebiti kreditov in dolgov takoj, ko bo to mogoče. Pri prihodkih težav namreč ni videti, večja težava so odhodki. K stvari boste pristopili zelo resno, tudi na račun partnerjevih pričakovanj, če ne bo šlo drugače. – V službi boste imeli vrh glave dela, zaradi pritiskov, ki so počasi vedno večji, se boste odločili poiskati neko tolmačenje ali pa se povezali z drugimi, ki so na istem.

dvojckaDVOJČKA (22.5. – 21.6.)
Zelo živ in barvit mesec je pred vami. Dvojčki boste s svojo prilagodljivostjo in komunikativnostjo v nemajhni prednosti pred drugimi, saj boste nov veter začutili in uporabili prej. Merkur kaže, da boste nekaj preprodajali ali pa se ubadali s stroški, delnicami, dediščino ali partnerjevim denarjem. Vsekakor boste iz tega izvlekli nekaj koristi, ne samo zase, tudi za vaše bližnje. – V ljubezni se vam na pot postavljata Saturn in Pluton. V najboljšem primeru bo šlo za prevelike zahteve ali pričakovanja, ostale variante so manj ugodne. Pripravite se na trezen razmislek ali razgovor o odnosu, lahko pa pride tudi do ohladitve, če so se že dlje časa nabirale zamere. – Za študente med Dvojčki je čas zelo ugoden, pripravnih zadevah pa je dobro biti zelo previden, tudi zaradi zadnje letošnje Merkurjeve retrogradnosti, ki se začne še v tem letu.

rakRAK (22.6. – 22. 7.)
SImeli boste lepe načrte, kako končati poslovno leto, kako si organizirati praznike in kaj začeti takoj po praznikih. Tisto, kar pri tem ne bo šlo v redu, je vloga drugih; zna biti, da boste preveč računali nanje, pa se bo obrnilo drugače in boste morali zadeve speljati sami. Sicer boste veliko v družbi in se boste počutili dobro, motilo pa vas bo, da poskušajo nekateri iz tega druženja izvleči korist. V denarnici suše ne bo, za sproti se bo vedno našlo, če le apetiti ne bodo preveliki. Zalomi se lahko le pri dogovarjanju tega, kdo bo koliko plačal oziroma vložil. V srčnih zadevah bo šlo vse gladko, dokler ne bo omenjen denar. – Če imate kakšne nerazrešene odnose s svojimi domačimi (zlasti starši, brati in sestrami), bi se bilo tega dobro lotiti kmalu po praznikih.

levLEV (23.7. – 23.8.)
Za priznanjem in uspehom se boste gnali do take mere, da boste nekaj ljudi obrnili proti sebi. Vam se bo zdelo, da vam ne dajejo dovolj podpore in priznanja, oni pa bodo mnenja, da težite in da je poleg vas v kolektivu tudi še kdo drug. Vaša priložnost za profit ali napredovanje v službi je odvisna le od drugih, na primer od odhoda nekoga "nad vami", ki bi lahko sprožil verigo premeščanja. Glede denarja bodite zelo previdni, saj vas zaradi nagnjenosti k blišču zabave lahko veliko stanejo. Na kak dodatni denar pred novim letom (stimulacije, božičnica) raje ne računajte. – Na področju ljubezni in otrok je poleg stroškov (tem se pa le ne bo dalo izogniti) videti veliko ukvarjanja in reševanja problemov, istočasno pa tudi zadovoljstva zaradi rezultatov in dobrega odnosa do vas.

devicaDEVICA (24.8. – 23.9.)
Letošnji december boste v veliki meri prebili kar doma, nakupovalne priložnosti in povabila na zabave vas ne bodo ogrela. Kriza, ki se vsaj navidezno poslavlja (vi tega itak ne verjamete), bo pri vas pustila posledico – veliko previdnost glede denarja. Morda se boste glede tega sporekli s svojimi, ki trenutne situacije ne doživljajo tako kot vi. V službi bo dela veliko, med drugim tudi zaradi odsotnosti sodelavcev, to pa zaradi tega, ker je Devicam čisto lahko prodati "pomen skupnega interesa", nakar ste pripravljeni mazati še kak kolešček sistema, ne samo tistega, za katerega ste zadolženi. Če ste se morda srečno izognili gripi, pa se v decembru vseeno pazite; ni nujno, da bi zboleli, čisto mogoče je, da boste preprosto preutrujeni, Device pa ob vsakem spoznanju, da nekaj ni čisto v redu, najprej pomislite na bolezen. Brez panike!

tehtnicaTEHTNICA (24.9. – 23.10.)
V zadnjem času se v svetu dogaja toliko stvari, da ste spričo številnih čisto različnih informacij že precej zmedeni. Komu zdaj verjeti, to je glavna dilema. Po eni strani medijske novice, ki trdijo eno, po drugi pa znanci, ki jih zaupate, in tudi lastna pamet, ki sili v drugo smer. Tehtnice si bolj kot vse želite umirjenosti in harmonije, tako živahno nihanje v obe smeri pa vas spravlja ob živce. Morda ne bi bilo napak, če nekaj časa ne bi gledali poročil in bi se preprosto naspali ter tako regenerirali … - Tudi v službi vam usmeritev ne ustreza več, razmišljate o drugačnih opcijah, a kaj, ko možnosti ni veliko. Dobri odnosi s sodelavci vas lahko zadržijo pri prepričanju, da je vse skupaj začasno in da prihajajo boljši časi. Pred prazniki si boste spet malo dali duška, "po praznikih bomo pa že nekako".

skorpionŠKORPIJON (24.10. – 23.11.)
V prvi polovici meseca je videti vaša prizadevanja po čim boljših rezultatih. Vaša vnema zatem sicer ne bo popustila, vendar je vprašanje vašega delovnega okolja, ali ne bo izpreglo nekoliko prej in pričelo bolj kot o dosežkih razmišljati o tem, kako bi vsak od praznikov, ki bodo pred vrati, potegnil čim več. Tako boste samo še redki poskusili potiskati voz, za katerega se marsikdo ne bo več zanimal. Tudi v domačih glede tega ne boste imeli veliko podpore – vsakdo ima danes svoja pričakovanja (in tudi pravico do njih), in če pogledate svoje otroke malo bolje, boste v njih opazili čisto drug svet.
Nevezani Škorpijoni boste srečali osebo, ki se bo sprva kazala kot ideal, a ker ste po naravi nezaupljivi, boste kmalu ugotovili, ali se na tem splača delati naprej ali ne.

strelecSTRELEC (24.11. – 22.12.)
Iz sivine družbe boste v tem mesecu izstopali ravno po tem, da boste edini dobre volje in polni radosti. Tudi drugim boste poskušali vsiliti nekaj več optimizma, toda ne pretiravajte s tem, ker se lahko obrnejo od vas in boste na slabšem kot prej. Sicer pa boste svoj prosti čas v tem mesecu porabili predvsem za komuniciranje (internet, socialna omrežja, organizirane zabave?) in potovanja, stalno boste v gibanju. Dela vam ne bo zmanjkalo, toda tokrat boste na hitro opravili, kar je treba, ter se nato čim prej posvetili tudi drugim stvarem - tistim za vašo dušo. Vaša ljubezen bo tokrat prežeta s filozofijo in intelektom ali pa povezana s tujino oziroma s potovanji. V tem času za Strelce ni ugodno področje prava (sodišče, dokumenti, pogodbe) in študija; stvari se bodo vlekle ali pa izgubljale.

kozorogKOZOROG (23.12. – 20.1.)
Veliko preveč občutka dolžnosti je videti v vašem tokratnem horoskopu! Dajte no, spustite malo to napetost iz sebe, poglejte okoli sebe in opazili boste, da obstaja še veliko reči, ki zaslužijo vašo pozornost in ki vam lahko prinesejo tudi kak lep trenutek, pa če je smotrn ali pa ne. Videti je namreč možnost, da boste tik pred prazniki na delovnem mestu ostali sami, in medtem ko se bodo drugi že veselili, boste vi poskusili "samo še nekaj opraviti". Kot da bi vam bil kdo hvaležen za tolikšno prizadevnost …
V srčnih zadevah bo v tem mesecu veliko nihanja – vroče in hladno se bo izmenjevalo. Vezani Kozorogi bodo to čutili kot muhavost partnerja ali pa otrok, nevezani pa bodo poskušali na več koncih, s spremenljivo srečo.

vodnarVODNAR (21. 1. – 19.2.)
Vodnarji niste znani po prizanesljivosti ali zanašanju na pomoč in vrednost drugih. Tudi tokrat ne bo drugače, še več, konflikti z ljudmi okoli vas so kar verjetni, še posebej če bo šlo za "razliko v hitrosti" – vi boste dojemali spremembe v okolju in se ravnali po njih, vaša okolica, ki je praviloma počasnejša od vas, pa bo še vedno delovala v skladu s predsodki ali starimi informacijami. Vaša "predčasnost" bo v letošnjem decembru do izraza prišla še bolj kot navadno – vaše ideje bodo potrebovale kar nekaj časa, da bi bile splošno sprejete, vaše rešitve bodo kot rdeča krpa vsem tistim, ki prisegajo na stare in znane procedure. Previdni bodite pri prijateljstvih, če je vpleten denar. Sentiment vas lahko tu veliko stane.

ribiRIBI (20.2. – 20.3.)
Ribe živite v svojem svetu. Če vas občutki slučajno ne izdajo, potem ni pomembno, ali zunaj dežuje ali sije sonce – vi se imate dobro. Tudi v letošnjem decembru bo tako; medtem ko bodo nekateri obupavali, da si (ali pa svoji družini) ne morejo več privoščiti istega kot lani, si boste vi življenje, finance in tudi svoje želje organizirali po občutku, kot da krize in napetosti sploh ne bi bilo. S tem boste tudi drugim pokazali, da se je včasih dalo vse doživljati srečno, tudi če pogoji niso bili najboljši, a težava je v tem, da mnogi tega ne pomnijo več ali pa se ne zmorejo prilagoditi. – Veliko boste v gibanju ali pa na zvezi z drugimi, pri čemer se ne vežite več kot je nujno; naletite lahko tudi na take, ki bi želeli izkoristiti vaš navdih, dobroto ali pa denarnico.


Horoskop sestavili v Astrološkem društvu Slovenije

No comments:

Post a Comment