Thursday, March 18, 2010

Zakaj naj bi uživali kefirja?

Kefir, ki v turščini pomeni dobro počutje, je starodavno z encimi bogato živilo polno telesu koristnih mikroorganizmov, ki pomagajo uravnovesiti naš ‘notranji eko sistem’ za povrnitev zdravja in obnovitev in okrepitev imunskega sistema.

Kefirjev kiselkast in osvežilen okus je podoben okusu tekočega jogurta, vendar vsebuje poleg koristnih probiotičnih bakterij, ki jih najdemo tudi v jogurtu, še koristne kvasovke. Ob rednem uživanju ustvarjajo naravno prisotne bakterije in kvasovke nekakšno simbiozo, s čemer obnavljajo našo črevesno floro in povečujejo našo odpornost.

Dobre lastnosti kefirja

  • zagotavlja dodatno nego nosečnicam in doječim materam,
  • prispeva k zdravju imunskega sistema in pomaga krepiti bolnike z AIDS-om, sindromom kronične utrujenosti, herpesom in rakom,
  • deluje pomirjujoče na živčni sistem in pomaga mnogim, ki trpijo za motnjami spanja, depresijo in motnjami pozornosti in hiperaktivnostjo,
  • pomaga urejati vse vrste črevesnih težav, pospešuje gibanje črevesja, zmanjšuje napenjanje in vetrove, ustvarja bolj zdrav prebavni sistem – in je absolutna nujnost po terapiji z antibiotiki za vzpostavljanje ravnovesja v prebavnem traktu,
  • zavira nezdravo hrepenenje po hrani, saj uravnoveša in krepi telo.

Kefirjeve terapevtske zmožnosti

Izjemna vsebnost hranil v kefirju ponuja pahljačo zdravstvenih prednosti za ljudi v različnih zdravstvenih stanjih. Poleg koristnih bakterij, vsebuje kefir minerale in esencialne aminokisline, ki pomagajo telesu pri dejavnostih zdravljenja in obnove. Popolne beljakovine v kefirju se delno prebavijo in tako jih telo lažje izkoristi.

Več na www.bodieko.si - kefir

No comments:

Post a Comment