Sunday, January 3, 2010

Kaj je regresija?

Regresija je potovanje v podzavest, kjer ni časa in prostora. S pomočjo te tehnike se lahko vrnemo daleč nazaj v svojo preteklost, ne samo v življenje, ki ga živimo sedaj, temveč potujemo še dlje, do svojega rojstva, obdobja pred njim in vse do različnih oblik življenj, ki smo jih živeli še pred tem. Z regresijo poizkušamo poiskati vzroke določenih težav, ki jih imamo v sedanjem življenju.

Na Zahodu je regresija vzbudila veliko zanimanje za reinkarnacijo, čeprav žal predvsem v smislu radovednosti o lastni preteklosti, manj pa v smislu odgovornosti za prihodnost. Najbolj uspešna in uporabna je nehipnotična tehnika vračanja v prejšnja življenja po metodi Briana Jamesona. Da lahko prodremo v nezavedno, kjer se nahajajo vzroki človekovih težav, moramo spremeniti stanje zavesti, kar se zgodi v uvodu v regresijo.

Regresoterapevt uporablja simbole, kot sta hiša in dvigalo. Če si ogledamo primer hiše, ima večina ljudi predstavo stanovanja, vendar predstavlja ta simbol prebivališče človekove duše. To je prostor z nadstropji, ki označuje nivoje podzavesti, vendar pa je zmotno misliti, da nadstropja predstavljajo število inkarnacij. Odhod na eno nadstropje pomeni soočenje z eno od inkarnacij. S simbolom hiše je povezan simbol dvigala, s katerim se pomikamo po svoji podzavesti. Terapevt oceni človekovo psihofizično stanje in ga usmerja, predvsem pa nadzira, kako globoko se lahko človek spusti v svojo podzavest.

regresija

Odgovori na vsa vprašanja

S prihodom na eno od nadstropij človek vstopi v regresijo oziroma v preteklo življenje. Ob vstopu mu pomaga višji Jaz in ob tem srečanju se začnejo slike iz inkarnacije, v katero želi. Pri tem dobimo zelo pomembne informacije o preteklem življenju in lahko pojasnimo, kako deluje karmični zakon, saj ponovno doživljamo dogajanje iz preteklosti. Na koncu doživimo smrt in lahko vprašamo višji Jaz o lekciji tega življenja v zvezi z ljudmi, s katerimi se srečujemo sedaj, in kaj lahko storimo, da se ne bi ponovila ista karmična napaka. Višji Jaz odgovarja na vsa vprašanja, ki zadevajo človekovo duhovno življenje.

Svetlobno bitje

Notranji vodnik je še en aspekt človekove podzavesti, ki v inkarnaciji postane viden. Podoben je višjemu Jazu, vendar ne daje neposrednih nasvetov, ampak nas vodi skozi težave preteklega življenja, da lahko spoznamo vzroke in posledice …

Več o regresiji si lahko preberete na spletni strani utrinek.si.

No comments:

Post a Comment