Saturday, January 2, 2010

Darila za novo leto

Novo leto je pred nami. Desetine prisrčnih in bežnih čestitk, želja, stiskov rok, nakupi, ustavljanje na ulicah, rajanje pozno v noč in neizogibni maček naslednje jutro. Darila, pa naj so manjša ali večja, cenejša ali dražja, so samo eden od pomembnih sestavnih delov tega letnega časa.


Poznamo različna praznovanja, od osebnih (kot na primer rojstni dnevi, poroke, rojstvo otroka, diploma in še marsikaj) do skupnih, od katerih tisto najširše in najbolj “noro” - pričakovanje novega leta - je prav pred nami. Praznovanja nam navadno prinesejo zadovoljstvo, zabavo in veselje, včasih pa se zaradi nekaterih neizogibnih obveznosti zatakne in se počutimo tudi neugodno. Ena od navad, ki nam pogosto dela preglavice, je nakup daril, prednovoletni čas pa je ravno pravšnja priložnost, da si skupaj ogledamo nekaj možnosti, kako se izogniti nelagodju ob pomisli, da naš obdarovanec darila ne bo vesel.

OVEN (21.3. - 19.4)

Ovni so vedno prvi v tem, ko je potrebno sprejeti neko spremembo, saj so novost, aktualnost in aktivnost njegove poglavitne vrline. Zamenjava garderobe, na primer, za marsikoga pomeni pravo travmo, akcijo, ki zahteva priprave in goro razmišljanja. Za Ovna je to nekaj takega kot tlesk s prsti. Nek kos obleke, nakita ali okrasni predmet za stanovanje so pri Ovnu vedno dobrodošli. Moški v tem znamenju imajo skoraj vedno težave s telesno težo, pa naj so še tako vitki in športnega izgleda. Kupite jim kak športni rekvizit ali trenirko, s copati je nekoliko teže, saj bi morali imeti s seboj njihovo nogo. Tudi ženskam tega znamenja so všeč take stvari, za oboje pa velja, da izjemno veliko pozornosti posvečajo zlasti svojim lasem. Ne pozabite tega!

BIK (20.4. - 20.5.)

To je znamenje denarja. Biki imajo radi ne le udobje in hrano, temveč vse, kar je vredno: zlato, nakit, drage predmete. V vsemu iščejo visoko kvaliteto, zato jih pač ne smete odpraviti z italijanskimi oblačili ali poceni slaščicami. Tudi pri nakupu viskija se bo najbrž izkazalo, da Ballantines morda ni bila čisto prava izbira… Če imate težave z globino svojega žepa, kupite Biku igro Monopoly. V tem zelo uživa, saj mu igra omogoča kopičiti denar in trgovati ne veliko - strast, ki se ji sicer prepušča le v sanjah.

DVOJČKA (21.5. - 21.6.)

Če bo Dvojčke razveselilo karkoli že, potem je to nekaj, kar bo privlačno, pisano, veselo in zanimivo. Ovojni papir in pentlja sta pri tem zelo pomembna. Če gre za izjemno priložnost, potem mu kupite kak komunikacijski ali razvedrilni aparat, na primer videorekorder ali laserski gramofon. Če gre za novo leto ali kaj podobnega, potem bo zelo vesel tudi CD-plošče - le preverite, če ustrezno napravo za poslušanje sploh ima. V nasprotnem primeru vam bo pred vsemi povedal, da sedaj od vas pričakuje še to. On bo to jemal za odličen hec, vas pa bo ob tem močno sram.

Kaj za novoletno darilo kupiti rojenimi pod ostalimi astrološkimi znamenji, si preberite v nadaljevanju članka Darila, darilca na spletni strani utrinek.si

No comments:

Post a Comment