Wednesday, December 29, 2010

Kuhinja je srce doma

Kuhinja, hrana, pripravljanje hrane, pomivanje ... Koliko časa na dan preživimo v kuhinji? Tudi v njej so energije, ki nam dajejo življenje.
V njej so dogajajo pogovori, druženje z družino in prijatelji, povezovanje med ljudmi. Dogaja se uživanje v okusih, vonj, ki nas spominja na domačnost. Kuhinja je velikokrat srce doma in zelo pomembno je, kako se mi v njej počutimo, kako je urejena.
Kuhinja je bila zame vedno prostor ustvarjanja ter zdravja – zelo močno povezana  z elementom ognja, ki nam pomaga tako ustvariti, kot ustvarjeno preobraziti v energijo za življenje.
Po Vastuju je kuhinja eden najpomembnejših prostorov, ki jih premoreta hiša ali stanovanje. Priprava hrane je zelo pomembna, saj nam le ta daje energijo potrebno za življenje.
Pri svojem delu Vastu upošteva pravilno orientacijo, smeri neba in naravne elemente, ki so povezani s temi smermi, ter tudi osebne individualne smeri stanovalcev – izračunane na podlagi rojstne karte.
Upošteva dva pomembna energijska tokova: magnetno silo iz severa in energijo Sonca iz vzhoda, ter njegovo potovanje proti zahodu…. Upošteva naravne ritme, ki jim sledi tako narava, kot tudi mi. In upošteva tudi okolico ter kulturne in geografske značilnosti prostora in časa, kjer živimo.No comments:

Post a Comment