Thursday, May 27, 2010

Zdravilni učinki glasbe

Glasba. Že ob sami misli nanjo mnogi odplavajo daleč stran. V svoj notranji svet. Nekaterim celo predstavlja neslutene možnosti za njihovo domišljijo, glasba pa ima lahko tudi zdravilno moč.

Pri tem ni pomembna zvrst glasbe. O vsem odločamo ravno mi sami, saj le vsak zase ve, katera melodija, zvrst glasbe, se najbolj prileže na njegovo uho. Veliko pa je odvisno seveda tudi od trenutnega razpoloženja.

Glasba nas tako po eni strani pomirja, sprošča, po drugi vzpodbuja in nam daje tudi moč.

Glasba nas spremlja vsak dan, doma, v službi in tudi družbi. Domala kar na vsakem koraku. Lahko si celo zastavimo vprašanje: “Bi mar sploh lahko živeli brez nje?” Verjetno težko, naše življenje pa bi bilo pusto, prazno in tudi turobno. Kot vreme v tisti svoji najslabši izdaji, v zoprnih meglenih dneh.

glasba
Glasba pa nam tako omogoča, da dosežemo želeno raven razpoloženja na zelo enostaven in tudi prijeten način.

Zdravljenje z glasbo celo velja za eno izmed alternativnih oblik zdravljenja, ki pridobiva na svoji veljavi. Vedno bolj tudi v Sloveniji. To obliko zdravljenja pa uporablja tudi vedno več ljudi in si z njo pomaga lajšati svoje težave.

Tisti, ki se odločajo za zdravljenje z glasbo so praviloma zadovoljni, saj zdravljenje izpolni njihova predhodna pričakovanja.

No comments:

Post a Comment